Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

24 Temmuz 2013 Çarşamba

En Değerli Besin

En Değerli Besin
Çocuklar için en değerli besin nedir diye sorulur asırlardır.Bu konuya ilişkin bir çok araştırma yapılmıştır.Şimdi hep beraber bu konuya göz atalım.Yapılan birden çok araştırmalara göre anne sütünün her şeyden kat kat daha doğru bir besin olduğu ortaya konulmuştur.Buna göre diyebilirizki bir mucize olarak adlandırılan anne sütü en değerli besindir.

Bundan seneler öncesine göre annelerin çocuklarını daha fazla emzirdikleri ortaya konulmuştur.


Yapılan araştırmalarda doğumdan itibaren 6 aya kadar bebekleri su dahil ek bir gıda takviyesi yapmadan sadece anne sütüyle beslenen bebekler göz alınmıştır.Peki nasıl oluyorda bu kadar mucizevi bir besin dururken ek gıdalara ihtiyaç hissediyor anneler, bunun tek sebebi sütlerinin azalması bebeklerinin aç bırakma korkusu ek gıdalara yönelmenin en büyük sebeblerinin başında geliyor.Aile bireylerinin içinde bulunduğu ortamda anne sütünün veriminin azalmasının büyük etkenlerindendir.Şehir hayatı, çalışmak zorunda kalmaları, stres, yorgunluk başlıca sorunlardır.

Anne sütüyle beslenmek her bebeğin hakkıdır, deyip yazımıza devam edelim.Anne sütü en değerli gıdadır ve bebeklere özeldir.Örnek vermek gerekirse erken doğum yapan annenin sütü farklı, düşük doğum yapan annenin sütü farklıdır, anne sütü ilk doğduğunda farklı sonrasında farklıdır.

Her şeye rağmen zaman zaman anne sütü yeterli olamıyabiliyor.Zamane anneleri geçmişe göre daha bilinçli sütlerinin klinik olarak kanıtlanmış yada doktorlarının tavsiyelerine göz önüne alarak ürünler tercih etmeleri bunu gösteriyor.

Dünyaca ünlü bir çok kuruluşta Anne sütüne önem veriyor.Bunların başında UNICEF, WHO, UNESCO'nun birlikte yayınladıkları "Facts of Life" kitabında anne sütünün faydaları 5 madde halinde yazılmış.

1- Hayatın ilk 6 ayında anne sütü en yararlı besindir.
2- Bebekler doğumdan sonra en kısa zamanda emzirilmeye başlanmalıdır.
3- Bebeğin ihtiyacı olan yeterli sütün temini için sık emzirilmesi gerekir.
4- Biberonla beslenme ciddi hastalıklara ve ölümlere neden olur.
5- Emzirme bebeğin 2. yaşına, hatta daha uzun süreli olmalıdır.

Sağlıklı bir dünya için Anne sütü deyip yazımıza son verelim.Umarım bu yazı bir çok sorunuza cevap olmuştur.Hoşçakalın keyifli kalın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder